marți, 29 iunie 2010

PLACINTELE DE CARTOFI

                    

                                            


Aluat: 750 g faina,250 g margarina,1 lingurita sare,drojdie cat o nuca,apa calduta
Umplutura: 1 kg cartofi,2-3 cepe,100 ml ulei,piper,sare


Se prepara o maia din drojdie, 1 lingura de faina si o ceasca de apa calda,apoi o adaugi peste faina.Framanti,adaugand margarina,sare si apa cat sa iasa un aluat molcut,pe care l lasi sa creasca la loc cald.Intre timp,spalam cartofii si i punem la fiert cu tot cu coaja.Taiem ceapa marunt si o calim in ulei.Dupa ce au fiert,cartofii se curata,se paseaza si i amestecam cu ceapa calita.Adaugam sare si piper dupa gust.Intindem o foaie de aluat ,groasa de 1 cm din care se taie patrate,pe care punem cate o lingura din compozitia de cartofi.Se ajeaza parte peste parte,se preseaza marginile ca sa nu se desprinda.Dam placintelele la cuptor,intr o tava unsa cu margarina,pentru 25-30 de minute,pana capata culoare aurie........
           nu pot sa spun decat k le iubesc! siiiiiiiiii merita sa le incercati.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

... o critica buna poate face minuni....!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...